m_d_n (m_d_n) wrote,
m_d_n
m_d_n

"Как свинья в апельсинах"

Разбираться в апельсинах :)
זני ומיני תפוזים

Сорта и виды апельсинов

Сладкий апельсин - впервые вырос в Испании и впоследствии стал самым распространённым сортом.

תפוז מתוק צמח לראשונה בספרד ומאז הוא הפך לזן הנפוץ ביותר. בהתאם לתנאי גידולו, התפוז המתוק צומח בצבעים ובגדלים שונים וברוב המקרים מכיל עשרה פלחים העטופים בציפה דקיקה ולבנה.
Табури - мутация сладкого апельсина, получанная в 1820 году в Бразилии. Часть из них потом попала в Калифорнию в 1870 году, что создало новый рынок сбыта. Это двойной плод, где маленький апельсинчик внутри большого, ближе к плодоножке.
תפוז טבורי הוא מוטציה שנוצרה בפרדס של תפוזים מתוקים בשנת 1820 במנזר, בבאהיה שבברזיל. חלק מהמקור הועבר לריברסייד, קליפורניה בשנת 1870, ויצר שוק חדש ברחבי העולם. המוטציה יצרה פרי דיפלואיד (תאום), כאשר תפוז קטן יותר נמצא בתוך הפרי החיצוני, קרוב לגבעול. מהצד החיצוני, משאיר התאום הקטן והלא מפותח מבנה דמוי טבור אדם בראש הפרי. מכאן מקורו ה"פרוזאי" של השם בערבית: "אָבּוּ-תִיז". תפוזים טבוריים כמעט תמיד נטולי גרעינים, מקדימים בהבשלתם (כבר בתחילת החורף) ונוטים להיות גדולים מהתפוזים המתוקים.
Валенсия - один из старейших сортов для получения сока, тонкокорый. Появился в Калифорнии в девятнадцатом веке.
תפוז ולנסיה הוא אחד מהתפוזים המתוקים המשמשים לסחיטת מיץ, הוא בעל קליפה דקה. הוא פותח על ידי האגרונום ויליאם וולפסקיל (William Wolfskill) בדרום קליפורניה במאה ה-19. זהו זן מאוד פופולרי של התפוז, במיוחד בעת שזן התפוז הטבורי אינו בעונת הגידול שלו. קליפתו הדקה אך החסינה מאפשרת לו הישרדות טבעית, במקום קריר, עד לחדשי הקיץ.
Кровавый - мякоть красного цвета, менее сладкий.
תפוז דם מאופיין בצבע אדום וכאשר הוא נסחט מיצו אדמדם בדרך כלל. תפוז דם גדול יותר ממנדרינה ופחות מתוק.
Шмути - известен также как Джафа. Это мутация израильского сорта "Балади", полученная в девятнадцатом веке. Именно эти апельсины собирают в Израиле с декабря по май.
שמוטי - מוכר גם כ"תפוז ג'אפה". זוהי מוטציה של זן ארצישראלי בשם "בלדי" מן המאה ה-19. זהו תפוז מתוק הנקטף בישראל מדצמבר ועד מאי.
Китайский - карликового размера, используется для приготовления варенья и сока
תפוז סיני (מסווג כמין Citrus japonica בסוג הדרים או כסוג Fortunella במשפחת הפיגמיים) הוא פרי וצמח ננסי, וכשמו, מקורו אכן בסין, ומשם גם שמו הלועזי קומקוואט (kumquat), הנובע מההגייה הקנטונזית "גאם-גוואט" (מנדרינית: jīnjú, מילולית "תפוז זהב"). קליפתו רכה, ובשל המרירות שלו, הוא משמש בעיקר להכנת ריבות, רטבים וממתקים.
Хушхаш - сорт апельсина, из которого варят варенье и делают ликёры.
חושחש (Citrus aurantium) - מין המשמש כחומר גלם ברקיחת ריבות והוא מרכיב בליקרים שונים.
Tags: Любопытное
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments